1

Teambuilding

U zoekt naar een originele, ontwikkelingsgerichte vorm van teambuilding? Overweeg dan eens het volgende concept: kamperen in de regen met drie kinderen onder de vier. Jazeker, uw teamleden zullen de nodige beproevingen het hoofd moeten bieden. Gaat dit moeizaam, dan weet u onmiddellijk met welke verbeterpunten u aan de slag moet. Slagen de teamleden erin de erbarmelijkheden te doorstaan, dan zullen zij na afloop nog beter op elkaar ingespeeld zijn. Het prestatieniveau van uw team zal door de opgedane ervaringen significant toenemen.

Uw team zal meer dan ooit moeten onderhandelen en overleggen (‘Als jij nu de po-emmer gaat legen, dan ben je precies op tijd terug zodat ik met Peuter mee kan naar de Kwetterpret om de Hoki-poki te dansen.’)

De missie doet een beroep op het empathisch vermogen van de deelnemers (‘Ik weet dat je Bumba al drie keer hebt gezien, en ik begrijp dat je liever iets anders doet, maar je kunt tijdens slagregens geen zandkastelen bouwen.’), op hun incasseringsvermogen (‘Nee, dat was geen kinderspeelgoed, dat was papa’s Ray Ban zonnebril’) en op hun geduld (‘Dat zijn zoetjes, geen snoepjes. O, je hebt ze alle 150 uit het doosje gedrukt? Goed, ik doe ze er één voor één wel weer in.’)

Tijdens de teambuilding wordt gewerkt aan de doorontwikkeling van individuele leiderschapscompetenties en overtuigingsvermogen (‘Inderdaad, de glijbaan is een beetje nat, maar dat geeft niks. Ja, hij is ook hoog, maar je kunt ervan af, dat weet ik zeker. Probeer maar, hartstikke leuk!’)

Uw teamleden worden getraind in oplossingsgericht denken en handelen (‘Hé, de tent lekt een beetje. Ja, precies boven de slaapcabine. Wacht, ik check even op mijn iPad of er hier in de buurt ook een outdoorwinkel open is op zondag. Yes! Nou, dan tuf ik er even heen om van die handige spray te kopen. Natuurlijk neem ik één van de kinderen mee. Maar ik ben wel een paar uurtjes weg, dus je kunt beter nu nog even naar de wc gaan.’)

De missie daagt uw teamleden uit om op creatieve wijze efficiënt samen te werken. (‘Als jij de speen die ik tussen mijn tenen heb geklemd nu eens aanneemt, dan kun je die krijsende baby op je arm tot bedaren brengen en mij een scheerlijn aangeven, waarmee ik Dreumes in bedwang kan houden, zodat ze niet nog meer melkpoeder over het grasveld uitstrooit.’)

Tot slot stimuleert deze unieke teambuildingsactiviteit de besluitvaardigheid van de deelnemers. (‘Het is 15 graden. Het is nat. We gaan naar huis. Volgende week een lang weekend Parijs. Zonder kinderen.’)

Pauline van der Kolk • 12 juli 2012


Next Post

Comments

  1. Hoe ik een week in een reclamespot leefde

Laat een reactie achter

Your email address will not be published / Required fields are marked *