3

Meisjes van veertig

Ik ben het soort vrouw dat haar vriendinnen ‘meisjes’ noemt. En die vriendinnen, allemaal ongeveer veertig, doen dat ook. Of ze zeggen ‘lekker ding’, ‘fräulein’ of ‘chica’. Chica heeft in het Spaans vele betekenissen, waaronder ‘poepje’, ‘schattebout’ en ‘klein meisje’. Het is ook slang voor ‘extremely hot girl’, ik heb het net nog even opgezocht.

Nu zijn we weliswaar niet opgedroogd tot schurfterige, bijziende besjes met kilo’s kwabberig overgewicht en kinhaar, maar laat ik het zo zeggen: er zijn uitdrukkingen die méér op ons van toepassing zijn.

Jaren waarin we hebben gebaard, gelachen, ons zorgen hebben gemaakt, ziek zijn geweest en aan chronisch slaapgebrek hebben geleden hebben hun sporen nagelaten in ons gezicht. En kinderzitjes op de fiets, snoetenpoetsers in de tas en pindakaasvlekken op ons shirt dragen ook niet in enigerlei mate bij aan een extreem hoog-hotheidsgehalte.

Hoogstens worden we door een aangeschoten mannelijke leeftijdsgenoot uitgemaakt voor milf, daar kunnen we het mee doen.

Is dat erg?

Nee hoor, we snappen heus wel dat het etiket ‘jong’ niet langer op ons past. Dat het misschien voelt alsof we gisteren uit de collegebanken stapten, maar dat we voor de huidige studentenpopulatie beslist geen peers zijn. En dat willen we ook helemaal niet, kom op zeg. We hebben helemaal geen zin om de hele dag door met getuite lipjes de ene na de ander selfie op het web te slingeren.

Waarom dan toch vasthouden aan dat Lolita-achtige ‘meisje’? Blazen we à la Michael Jackson een kinderlijke pretpark-bubble waarin we naast onze wallen en rimpels onze volwassenheid ontkennen? Welnee.

Al verslikken we ons nog weleens bij de aanduiding ‘van middelbare leeftijd’, we zijn heus realistisch.

We weten echt wel dat krampachtig roepen dat veertig het nieuwe dertig is, niet voorkomt dat we opschuiven in de tijd. Maar we blijven de lichtheid koesteren, de verbeelding, de dartele kant van het bestaan. En we weigeren onze wereld als vanzelfsprekend te beschouwen.

Misschien dat we daarin verschillen van onze oma’s. Vrouwen waren dat, die ons vanaf sepiakleurige foto’s ernstig aankijken. Moe gesloofd op hun veertigste, weinig illusies voor de toekomst. En we verschillen ontegenzeggelijk ook van een bepaald type jonge moeder: zuchtende vrouwen die zichzelf tijdens het driedimensionaal-theezakjes-knippen dan wel dakpan-schilderen een tikkeltje te serieus nemen.

Nee, wij verliezen misschien onze haarkleur en onze elastische huid, maar niet ons vermogen om te verwonderen. En daarom zijn we meisjes, mijn vriendinnen en ik. Meisjes – maar aardige meisjes.

meisjesmiddelbare leeftijdveertigverwondering

Pauline van der Kolk • 6 april 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Berend en Jenny van der Kolk 6 april 2016 - 17:08 Reply

    Wij vinden dat je wel mooi opgedroogd bent

  2. Waarom ik opeens aan vlogs verslingerd ben
  3. Wholesale Jerseys From China 22 december 2017 - 18:40 Reply

    Follow Ralph D. At the same time, you have to understand that not just the quantity of chemicals but also their temperature matters a great deal: you can use a thermometer to constantly evaluate the temperature on the chemicals. The best treadmill to have is the home treadmill because research shows you burn more calories.<li><li>As the penis starts to feel the continuous stretch therefore the cells in the penis acts to a natural phenomena of forming the cells in a straighter form.org"><strong>peyronies device<strong><a><strong> <strong>to straighten the curve of your penis.
    Wholesale Jerseys From China [url=http://www.wholesalenfljerseyscheap.com/]Wholesale Jerseys From China[/url]

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *